Black Leather Jacket
Jag har hållit ögonen öppna för en ny skinnjacka i svart och äntligen hittade jag på Myrorna i Uppsala (outlet) för endast 165 kronor. Den är i väldigt fint skick och tyvärr kan jag inte använda den direkt utan blir ett post baby plagg.

Apropå skinnjackor, passa på att lyssna på Red Leather Jacket! Låten handlar om en skinnjacka som kommer på vift och blir återfunnen av sin ägare.

Här är den:

IMG_0173

Jag vill också passa på att ge lite tips till dig som fyndar ett skinnplagg på second hand . Jag börjar med att torka av skinnplagget med en fuktig trasa:

IMG_0179

Därefter använder jag ett läderbalsam, detta är kemikaliefritt, och det hittar du hos skomakaren. Det är som en krämig olja som du smörjer in ditt skinnplagg med. Detta för att skinn är ett naturmaterial som andas och kan torka ut och bli förstört om du inte skyddar det. Det är väldigt enkelt, för detta använder jag en liten tygbit. Märker du att skinnet direkt suger upp allt balsam betyder det att det är väldigt uttorkat och då kan du med fördel stryka på ett lager till.

IMG_0180

Läderbalsam kan du använda till alla möjliga skinnplagg eller väskor, handskar och även för skor. För skor använder jag det när ett par behöver extra vård och glans. När du applicerar på ljusare skinn tänk på att testa på en liten bit först då balsamet kan i vissa fall förmörka skinnet en aning.

Använder du skinnplagg? Visste du om att man kan vårda dem med läderbalsam?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like