Lumene plock
Jag har aktivt valt att avstå från Lumenes skönhetsplock och tänker här berätta varför. Jag kollade på produkterna och som jag alltid gör numera så vill jag kolla deras innehållsförteckning. Detta då jag på senaste tid har blivit medveten om alla farliga eller okända ämnen som finns i smink och som tyvärr säljs utan särskild mycket kontroller. På min blogg Sadness Theory har jag en egen kategori Cosmetics där jag skriver om ämnet.

För mig är det alltså väldigt viktigt att testa eller känna till produkterna innan jag kunde göra ett kollage om dem. Eftersom jag skriver om säkert smink vill jag inte riskera att produkten innehåller något farligt ämne. Lumenes produkter är också nya så det finns inte information om dem i databaserna good guide eller Skin Deep. Jag kunde dock få fram lite information bland annat om deras serie Sensitive touch.

Lite information om Lumene som jag hittat på deras hemsida

Serien Sensitive touch är framtagen tillsammans med finska Astma- och Allergiförbundet för att minimera irritation kring ögonen men ändå ge dig vacker makeup som också går lätt att tvätta bort. Formulan innehåller inte paraben, parfym eller alkohol.

Om nagellack hittar jag informationen att den är formulerad utan formaldehyd. Hur det är med Dibutyl Phthalate och Toluene vet jag däremot inte. Dessa tre är kraven på 3 free nail polishes. Många kända märken har valt at ta bort dessa som Lancome och Essie. Det finns också 5 free där tex Chanel och Dior nagellacken finns.

En liten hälsning till Lumene: Det vore toppen om ni kunde lägga upp ingredienserna direkt på er hemsida!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like