7 regler för garderobsrensning
Vill gärna göra en rensning i garderoben. Kan det måhända vara Josefin och Vanja- poddens fel? Jag vet inte men något måste göras! Jag är en second hand fyndare utan dess like... Ni som också följer mig på Sadness Theory bloggen ser det där också!

02-IMG_9463_2

The superflare och jeansskjorta...

2015-03-07 21.30.12-1

Den fina mönstrade klänningen och jackan....

IMG_0173

Den underbara skinnjackan!

Dessvärre är det inte en ut och en in i min garderob. Just nu är den överfull. Jag har ändå tänkt att det är synd att göra mig av med kläder som jag potentiellt vill och kan använda. Men nu har jag insett att något måste göras och jag påbörjar min garderobsrensning med följande regler:

  1. Tänka att allt som finns i garderoben är topp - topp! Inga "ganska ok" och mediokra kläder. Allt ska kännas fint!

  2. Bort med det slitna och trasiga, det är underbart att vårda sina kläder men pga förra regeln så ja... Det funkar inte.

  3. De kläderna som jag skulle kunna använda men ändå aldrig gör i alla fall kan få ett bättre hem hos någon annan som faktiskt kan använda dem och ta hand om dem. 

  4. Att försöka dra ner på antalet väskor genom att tillämpa de andra reglerna för att jag har alldeles för många! DVS syna allt och verkligen vara hård i min bedömning.

  5. Alla kläder kan få nytt liv, antingen via second hand eller som textilmaterial, dvs återvinning (Tex gå till hm och få rabatt eller lämna in till Läkarmissionens insamlings- containrar). 

  6. Inte ha extra av allt, ett par sjyssta svarta jeans räcker tex. 

  7. Packa undan alla gravidkläder och kläder som jag bara känner mig gravid i om jag har på mig dem nu. 


 

Har ni några flera tips på vad man kan tänka?

Brukar ni rensa garderoben då och då?

Det kommer ta tid visserligen men man behöver inte göra allt på en gång. Ta några i taget, skölja upp eller tvätta och sen återvinna eller lämna vidare. Ni skulle se glädjen i min mans ögon när han fick läsa listan!

// Cleaning up the wardrobe and making some space. I am setting up some rules; I need to be hard on which clothes I will let in, everything has to be top noch, all the sad looking clothes will go to the recycling and always recycle or give away the clothes. My collection of bags just has to be smaller and no extras of everything is needed.

How does that sound? What are your rules?

The pics show some of my second hand findings. My husband most definitely liked my list!

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like